Lugeja küsib: miks uus teler otse USB pulgalt videot ei näita?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teler.
Teler. Foto: SCANPIX

«Mida teha, et näha teleris videokaamera mälukaardilt USB pulgale salvestatud videosid? Teler näitab ainult siis, kui videokaamera on juhtmega teleriga ühendatud. Miks ta mälupulgalt ei näita? Kas uuem teler Sony Bravia pole suuteline MP-4 faile avama?» küsib lugeja.

Vastab  Elioni tehnikajuht Heigo-Aulemb Ensling.

Antud küsimuses peitub ka tegelik vastus. Erinevate tootjate telerite võimekus maha mängida erinevates formaatides videosid on 100 protsenti  seotud tootja poolt määratud seadetega ja neid kasutaja ise muuta ei saa.

Sony, kes peale telerite toodab ise ka digikaameraid, kasutab kaamerates AVCHD video formaati ja sellist formaati oskavad ka Sony telerid väga hästi maha mängida.

Kui nüüd aga ühendada digikaamera videokaabli abil teleriga, siis tegelikult toimub selle MP4 video taasesitus kaameras ja teleri ekraan on lihtsalt suur abiekraan, kus ülesvõetut näha saab.

Aeg-ajalt on abi olnud mõne telerimudeli püsivara uuendamist. Selleks tuleb minna tootja kodulehele, leida sealt enda teleri mudel ja uurida, kas sellele mudelile on olemas uuemat tootja poolset püsivara.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles