Lugeja küsib: kas kindlustus ei korva kahjusid, kui pidin jääknähtudega õnnetuse ärahoidmiseks kraavi sõitma?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Minul selline probleem, et olen avariis kannataja pool. Pidin oma autoga teelt välja sõitma, et lauskokkupõrget teise autoga ära hoida. Nimelt sõitis see teine sõiduk vasakul pool teed ja minu sõidusuunas mulle vastu. Nüüd läheb  minu auto mahakandmisele. Käis kohal ka politsei. Kuna eelmine päev olin joonud, olid mul jääknähud. Kas kindlustusel on õigus mind jätta sellepärast kahju hüvitisest ilma, kuigi hoidsin ju suurema avarii ära?» küsib lugeja.

Vastab Lauri Potsepp Eesti Liikluskindlustuse Fondist.

Kindlustusandjal on õigus vähendada hüvitist (näiteks sõidukijuhi raske hooletuse korral) või sellest keelduda (sõidukijuhi tahtluse korral), kui liiklusreegleid on rikutud viisil, mis oluliselt on suurendanud kindlustusriski (näiteks sõiduki juhtimine alko- või narkojoobes või juhtimisõiguseta, lubatud sõidukiiruse ületamine olulisel määral, suverehvide kasutamine talvel) ja mõjutanud liiklusõnnetuse tekkimist.

Kindlustusandjal on õigus hüvitist vähendada nii palju, kui palju rikkumine mõjutas õnnetuse toimumist ja õnnetuses tekkinud kahju suurust.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles