Lugeja küsib: kas on võimalik minna politseiga koos patrulli?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseipatrull.
Politseipatrull. Foto: Liis Treimann / Postimees

«Ma olen juba mõnda aega mõelnud, kas Eesti politsei pakub sellist teenust, kus sul on võimalik minna politseinikuga koos patrulli, et jälgida nende igapäevaseid tegevusi.Ma pole kindel, kuidas täpselt seda nimetatakse eesti keeles, aga inglise keeles kutsutakse neid «Ride Along»-ideks, kus tavainimene saab ühineda politseinikuga tema patrulli ja esitada küsimusi ja saada kogemusi,» soovib lugeja teada.

Vastab veebikonstaabel Maarja Punak.

Kord aastas on töövarjupäevad, mille raames saavad huvilised avaldada soovi, nende tausta kontrollitakse ja kui turvariski pole, võimaldatakse patrulli minek.

Teine võimalus oleks soovitud piirkonna abipolitseinike üksuse juhiga ühendust võtta ja vastavat soovi avaldada. Kokkuleppeliselt, kui taustakontroll on läbitud, saab ka nende tegevust jälgida.

Kolmas võimalus on ajakirjanike ja kommunikatsioonibüroo omavahelisel kokkuleppel. Siiski, mitte enne taustakontrolli läbimist.

Väga lihtsalt neid võimalusi ei pakuta, kuna võõra isikuga seoses peavad politseinikud siiski arvestama nii kiiretel väljakutsetel, andmebaasidest info vaatamisel kui oma turvataktikalisi võtteid kasutades. Seega see häirib mõneti nende igapäevatööd.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles