Prantsuse veinid sisaldasid pestitsiide

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsuse tarbijaorganisatsiooni UFC-Que Choisiri laborikatsed näitasid, et kõik 92 testitud kohalike tootjate veinipudelit sisaldasid pestitsiide, sealhulgas ka orgaaniliselt kasvatatud viinamarjadest valmistatud veinid.

Ühendus teatas, et kõik tulemuses olid oluliselt allapoole sellest toksilisuse määrast, mille on kehtestanud Euroopa Liit, kirjutab Bloomberg. Tarbijakaitseühendus uuris veinipudeleid, mille hinnad algasid 1,63 eurost ja lõppesid 15 euro juures.

Kõige suurem hulk pestitsiide leiti Bordeaux 2010. aasta veinis, mille hind oli 10,33 eurot – ühes pudelis leiti 14 erinevat kemikaali. Järgnevalt sisaldas kõige enam kemikaale (kokku 13) Bordeaux vein, mille hind oli märksa tagasihoidlikum – 3,75 eurot.

«Juues klaasi veini on sul kõik võimalused enesele teadmata alla neelata paar mikrogrammi pestitsiidide jääke,» teatas ühendus ja lisas: «Ükski vein ei pääse taimekaitsevahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles