Autoomanikud saavad tasuta sõiduki tulesid ja rehve kontrollida

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehvide kontrollimine.
Rehvide kontrollimine. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Järgmisel neljapäeval, 10. oktoobril kell 11.00–16.00 on autojuhtidel üle Eesti võimalus kontrollida tasuta oma sõiduki tulede ja rehvide korrasolekut ning vastavust normidele.

Vajadusel ja võimalusel saab sõiduki tuled ka kohapeal ära reguleerida.

Saabumas on pime aeg ning seoses sellega tuleb üha suuremat tähelepanu pöörata tulede ja rehvide korrasolekule. Maanteeamet korraldab koostöös ülevaatuspunktide ning firmaga Statoil üleriigilise kampaania «Tuled korda».

«Eelmisel aastal oli sõidukiomanike huvi tulede ja rehvide tasuta kontrolli vastu suur ning juba avapäeval kontrolliti 1131 sõidukit, millest 420 sõiduki ehk 37 protsendil olid tuled korras,» rääkis maanteeameti tehnoosakonna juhtaja Jürgo Vahtra. Tema sõnul moodustasid avastatud tulede probleemidest valesti näitavad tuled üle kahe kolmandiku.

«Rehvide korrasolek oli parem – 88 protsendil kontrollitud sõidukitest olid nõuetele vastavad rehvid –, kuid nähtavasti seoses läheneva rehvivahetusega oli 76 protsendil rehvide puudustest seotud ülemäärase kulumisega,» märkis Vahtra.

Kellel puudub võimalus järgmisel neljapäeval tulesid ja rehve kontrollida, saab seda tasuta teha veel terve järgneva nädala 14.–19. oktoobrini tehnoülevaatuspunktides. Kampaania ajakava ning liitunud ülevaatuspunktid leiab maanteeameti koduleheküljelt.

Talverehve tuleb kasutada detsembris, jaanuaris ja veebruaris. Naastrehve tohib kasutada 15. oktoobrist 31. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles