Seitse kõige jälgimat toitu maailmas

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praetud ämblikud.
Praetud ämblikud. Foto: Reuters/ScanPix

Portaal news.com.au tõi välja seitse kõige jälgimat toitu maailmas, hoiatades, et nendega ei tasu tutvuda arglikel ega neil, kellel süda kergesti pahaks läheb.

Praetud ämblikud

Kui sa kardad suuri karvaseid ämblikke, siis ei ole praetud tarantlid sinu jaoks. See roog on populaarne tänavatoit näiteks Kambodžas.  

Looma peenis

Hiina pealinnas Pekingis tegutseb looma peenise toitudele spetsialiseerunud restoran. Menüüs on esile tõstetud jaki peenis. Jakk on veislaste sugukonda veise perekonda kuuluv loom.

Sipelgate vastsed (Escamoles)

Mehhiklaste roog Escamoles kujutab endast suurte mürgiste sipelgate vastseid.

Pardi loode (Balut)

Balut on Filipiinidel kohalik delikatess. Tegemist on viljastatud pardimunaga, milles on enam-vähem valmis arenenud pardi loode. Muna süüakse otse koore seest koos surnud pardipojaga.

Mädandatud hai (Hákarl)

Islandi toidu Hákarl'i puhul roogitakse Gröönimaa hail soolikad seest välja ning raiutakse pea maha. Kalaliha läbib fermentatsiooniprotsessi, mille käigus lagunevad lihas olevad uriinhappesoolad.

Rocky Mountain «austrid»

Sellel uudsel Ameerika roal on eksitav nimi, kuna austreid selles roas tegelikult ei ole. Tegemist on hoopis priskete härjavasika munanditega, ehkki restoranid sageli petavad ja serveerivad selle asemel hoopis lamba või sea munandeid.

Elusa nahkhiire keetmine (Bat paste)

Tai hõrgutis, mille valmistamisel püütakse elus nahkhiir kinni ja pannakse potti keeva piima sisse. Kui nahkhiire elusalt keetmine on lõpetatud, mis on pehmelt öeldes väga julm, tükeldakse ta ära ning kaetakse ürtide ja vürtsidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles