Selverid hakkavad jääke vaestele annetama ka Tallinnas

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selverid hakkavad oma jääke supiköögile annetama.
Tallinna Selverid hakkavad oma jääke supiköögile annetama. Foto: Peeter Langovits

Kümme pealinna Selverit hakkavad müügiks kõlbmatuid toidu- ja tarbekaupu Oleviste koguduse supiköögile annetama. Varasemast toimib sarnane skeem Pärnus.

Selveri ostu- ja tootmisdirektor Andres Heinver rääkis, et ükski kauplus, sealhulgas Selver otseselt ei planeeri jääke, kuid need tekivad paratamatult. «Poleks mõistlik neid minema visata. Kauplus kogub tooted kokku ning kutsub koguduse supiköögi transpordi asjadele järele – keskmiselt üks-kaks korda nädalas,» lausus ta.

Toidu- ja tööstuskaupu annetavad Järve, Kadaka ja Pelgulinna, Kakumäe, Marienthali, Merimetsa, Mustakivi, Pirita, Punane ja Torupilli Selver.

Annetamisele läheb kaup, millel on kätte jõudnud või jõudmas «parim enne» tähtaeg – tegemist ei ole riknenud või kõlbmatute toodetega, vaid täiesti kõlbliku kaubaga. Enamasti on tegemist leiva, saia, küpsetiste, puu- ja köögiviljade, kuivainete, näkside, kohvi ja teega.

Samuti läheb annetamiseks tööstuskaup, mis on pisut katki või mille pakend on vigastada saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles