Politsei hoiatab: netis kaubeldes võib sattuda kelmuse ohvriks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolifilmide festival toimub tänavu internetis.
Koolifilmide festival toimub tänavu internetis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei teatel on viimasel ajal sagenenud internetis oma asjadega kauplevate või internetipoodidest ostvate inimeste petmiseks kasutatavad kelmused.

Politseile on teada juhtum, kus kelm võttis kontakti inimesega, kes oli internetti pannud oma telefoni müügikuulutuse. Kelm pöördus müüja poole e-kirjaga, päris telefoni kohta ja palus siis mobiili Nigeeriasse saata. Raha oli kurikaela sõnul juba pangas ja müüja pidi selle kohe pärast telefoni teele panekut kätte saama.

Politsei kommentaari kohaselt on üsna kindel, et inimene, kes oma kauba sellise pakkumise peale teele paneb, lubatud raha ei saa.

Seetõttu soovitavad korrakaitsjad interneti vahendusel toimuvate müügitehingute sõlmimisel olla äärmiselt ettevaatlik. Ostja või siis ka müüja usaldusväärsust tuleb kontrollida ja vältimaks kaotusi oleks mõistlik enne tehingu tegemist partneriga silmast silma kohtuda.

Nii saab veenduda, kas kaup vastab kuulutuses kirjeldatule ja kas kauba eest ka tasutakse. Kui kohtumisel tundub miski kahtlane, on õigus tehingust keelduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles