EMT parim lahendus arve piiramiseks on ikka kõnekaart

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Oberhaeuser

EMT pakutav tasuline kõnearve kontrolli all hoidmise teenus «Saldopiirang» kontrollib saldot kord päevas ning seetõttu on firma avalike suhete juhi Kaja Sepa sõnul väga täpseks rahaarvestuseks kõnekaart parem.


EMT avalike suhete juht Kaja Sepp selgitas, et kuna tavalise krediidilimiidi puhul saab ka pärast selle ületamisest teavitava sõnumi saabumist paari päeva jooksul veel teenust kasutada, on kiirema piirangu huvides loodud teenus nimega «Saldopiirang».

Siiski sobib ka «Saldopiirang» Sepa sõnul kulude kontrollimiseks vaid siis, kui laps kasutab mobiiltelefoni mõistlikult, kuna saldot kontrollitakse kord päevas.

«Kui kasutus on intensiivsem või laps rääkimisest-keelamisest hoolimata teenuseid kasutab, siis soovitaks igal juhul kõnekaarti, mis on kulude kontrolli osas kindlam,» selgitas Sepp.

Lisaks on Sepa sõnul kõnekaart just väiksema lapse puhul mõistlik valik seetõttu, et kui ta telefoni kaotab või see temalt varastatakse, ei saa arve lõhki minna.

««Saldopiirang» on abivahend lapse tavalise igapäevase telefonikasutuse juures, kuid kui laps teeb lühikese perioodi jooksul mitmeid eritasulisi kõnesid, tellib logosid-helinaid, osaleb hääletussaadetes, võib saldopiirang saada mitmekordselt ületatud,» nentis Sepp.

Lisaks saldopiirangule on Sepa sõnul võimalik piirata ka eritasulistele kõneteenusnumbritele helistamist, paraku ei saa aga tehnilistel põhjustel piirata eritasulistele numbritele sõnumite saatmist.

«Tavaliselt on toimivaim «lapselukk» lapsega rääkimine ja selgitamine, mida telefoniga teha ja mida mitte,» tõdes Sepp.

EMT «Saldopiirang» on tasuline teenus - selle tellimine teeninduses maksab 25,43 krooni ja kuutasu on 10,16 krooni. Paketis «Pop» on teenus kuutasuta. Piirsumma alampiir on 100 krooni.

Alates 1. detsembrist 2009 arvestab «Saldopiirang» kulude kontrollimisel piirsumma sisse ka EMT teenuspakettide fikseeritud tasusid. EMT teenuste tellimis-, liitumis- jms ühekordsed tasud jäävad piirsumma arvestusest välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles