Digiretsept tõrkus taas

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiretsept võis täna hommikul siin-seal tõrkuda. Pildil näitab digiretsepti kasutamist Tartu Ülikooli Kesklinna Apteegi proviisor Helina Laurits.
Digiretsept võis täna hommikul siin-seal tõrkuda. Pildil näitab digiretsepti kasutamist Tartu Ülikooli Kesklinna Apteegi proviisor Helina Laurits. Foto: Sille Annuk

Eile hommikul pidi osa arstilt digiretsepti saanud inimesi taas apteegist tühjade kätega lahkuma, sest kogu e-tervise toimimiseks tarvilikud serverid tõrkusid.

E-tervise sihtasutuse kommunikatsioonijuhi Margit Loikmaa sõnul oli viga ühes serveris ja seetõttu tuli ette juhtumeid, kus inimesed digiretseptiga oma ravimit kätte ei saanud.

Samas märkis ta, et kõiki apteeke rike ei mõjutanud ja ravimi väljastamine võis õnnestuda ka siis, kui apteeker tegi vajaliku päringu arvutis uuesti.

Probleem kestis paar tundi kuni kella 10ni.

Praegu peaks digiretsepti alusel rohud kätte saama probleemideta, kinnitas Loikmaa.

Väiksemate tõrgetega on digiretsepti alusel ravimeid väljastavad apteegid pidanud arvestama juba aasta algusest.

Esimene suurem probleem tekkis digiretseptisüsteemiga aga läinud nädala kolmapäeval. Siis oli süsteem maas mitu korda päeva jooksul ja inimesi, kes jäid ravimita, oli kogu Eestis. Tol korral peitus tõrgete põhjus kesksüsteemi andmebaasis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles