Võidukodu jäi silma vana väärtustamisega

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi patroon Evelin Ilves koos Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula (vasakul) ja saatjatega saabumas külaskäigule võidukoju.
Konkursi patroon Evelin Ilves koos Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula (vasakul) ja saatjatega saabumas külaskäigule võidukoju. Foto: Priit Grepp

Konkursi Kaunis Kodu žürii esinaise, sisearhitekt Kaisa Raidmetsa sõnul jäi peapreemia pälvinud Siiri ja Ivar Heinmaa Jõelähtme kodu silma vana ja väärika esiletõstmise poolest.


Jõelähtmel vana kiriku kõrval asuva paekivimaja pidid Heindmaad sisearhitekt Raidmetsa sõnul juppideks lahti võtma ja uuesti kokku panema ning taastamine pakkus omajagu nuputamist.

Samuti oli Raidmetsa sõnul näha, et perenaine oli oma hinge selle kodu sisse pannud. «Palju asju oli seal oma ja sõprade kätetöö,» lisas Raidmets.

Samuti tuli Heinmaade koju eelmisest kodust kaasa peresse kogunenud vana mööbel, mis leidis sisearhitekti sõnul seal väärika koha. «Ruumi on seal palju ja kõik vanad asjad said väärikalt eksponeeritud,» märkis Raidmets.

Väga hea mulje jättis tema sõnul ehe materjalide kasutus. «Nii, nagu see vana mööbel ja vana puitmaterjal välja nägi, nii ta oli ka jäetud - ei olnud püütud asju ilusamaks teha,» rääkis sisearhitekt.

Eri vanusest eri puiduliigid kõigi oma väikeste vigadega ning paljudes seintes ehedal kujul säilitatud paekivi jätsid Raidmetsa sõnul kokkuvõttes väga maalilise tulemuse.

«Ehe puupõrand oli naturaalsena jäetud, samamoodi laetalad - palgi toon oli ilusti näha jäetud, ei olnud mingi peitsiga üle kaetud,» kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles