Mis kasu on maksude maksmisest?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Новая кампания объяснит, куда идут деньги налогоплательщиков.
Новая кампания объяснит, куда идут деньги налогоплательщиков. Foto: Maksu- ja tolliamet

Läinud aasta teisel poolel viidi läbi maksude teemat käsitlev uuring, millest selgus, et paljud eestimaalased ei tea, mida nad maksuraha eest riigilt saavad või arvavad, et nad ei saa riigilt mitte midagi.

Maksu- ja Tolliameti peadirektor Enriko Aav ütles Vikerraadio hommikuintervjuus, et tegelikult on eestimaalased üsna head maksumaksjad, kuid inimeste motivatsioon oleks veelgi parem, kui nad teaksid, miks makse maksma peab ja mis selle rahaga tehakse.

Nendel inimestel, kes arvavad, et nad ei saa riigi kukrusse makstud kroonide eest vastu mitte midagi, soovitas Aav veidi enda ümber ringi vaadata ja mõtiskleda, kust tuleb raha lumekoristuseks, tänavate valgustamiseks, koolide ülalpidamiseks ja pensionide maksmiseks.

Kõige selle ja tehtud uuringu valguses on maksuameti äsja alustatud kampaania «Maksmata maksud jätavad jälje» igati asjakohane. Nimelt ongi värskelt alustatud kampaania üks eesmärke selgitada, mida inimesed maksuraha eest saavad.

Aav märkis, et loodetavasti aitab kampaania suurendada arusaamist, et maksude maksmine võimaldab riigil toimida ning tähendab kodanikele sotsiaalseid garantiisid. Samuti tagab maksude maksmine maanteede korrashoiu, kiirabi, politsei ja päästjate toimimise.

Kampaania ajal sõidavad pealinnas trollid ringi sõnumiga «Sõidame väljakutsele trolliga? Nii võib juhtuda, kui jätad maksud maksmata. Sulle meeldivad korras maanteed, tasemel kiirabi, tõhus päästjate ja politsei töö. Meile ka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles