Rasedusaegne joodipuudus on beebile ohtlik

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Rasedusaegne joodipuudus võib põhjustada häireid lapse aju arengus ning kaasa tuua kuulmisprobleeme. Seetõttu soovitab Austraalia toiduohutuse amet rasedatel ning imetavatel naistel manustada joodi sisaldavaid toidulisandeid.


Sydney ülikooli endokrinoloog, professor Creswell Eastman on enda sõnul juba viis aastat soovitanud jõustada üleriigilise poliitika, mis soovitaks rasedatel ja imetavatel naistel võtta igapäevaselt 150 mikrogrammi lisajoodi, vahendab meditsiiniuudiste portaal

mu.ee

.

«Juhul, kui lisajoodi ei manustata, on ligi pooled rasedatest joodipuuduses,» märkis Eastman.

Austraalia Kilpnäärme Assotsiatsiooni president Beverly Garside ütles, et rasedatel ja imetavatel naistel ei ole võimalik saada piisavalt joodi vaid igapäevasest toidust.

«Ei ole võimalik igapäevaselt saada toidust 250 mikrogrammi joodi, kuna nii palju lihtsalt toidus seda mineraalainet ei sisaldu,» ütles ta. «Nad peaks sööma päevas terve pätsi leiba või suurtes kogustes soola ning sellised soovitusi ei saa muidugi anda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles