Vene naiste palgad on Eestis kõige madalamad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadi Viik
Kadi Viik Foto: Liis Treimann

Kuigi vene töötajate palgad on üldse eestlaste palkadest madalamad, siis eriti madalad on vene naiste palgad, ütles sotsiaalministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse osakonna juhataja Kadi Katharina Viik.

«Kui keskmine eesti naine teenib umbes 70 protsenti keskmisest eesti mehe palgast, siis keskmine vene naine teenib umbes 55 protsenti eesti mehe palgast,» rääkis Viik konverentsil «Soolisus ja tööturg - võrdsed võimalused tööturul», vahendas ERRi uudisteportaal.

Samuti tõi Viik välja, et vene naised töötavad sageli alal, milleks nad on liiga kvalifitseeritud.

Majanduskriisi oludes on meeste seas töötus oluliselt kiiremini kasvanud, mille põhjuseks pidas Viik mingil määral tugevat segregatsiooni ehk meeste ja naiste koondumist erinevatesse sektoritesse ja kutsealadele.

Palgalõhe vastu võitlemisel on Viigi sõnul ka teistest riikidest Eestil raske õppust võtta, kuna nendel toiminud meetmed palgalõhe vähendamiseks ei pruugi meil töötada - näiteks mõnes riigis on ohjeldatud palgalõhet lastehoiu kättesaadavaks muutmisega või alampalga kehtestamisega, mis mõlemad on Eestis juba olemas, kuid meil pole need mõju avaldanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles