Pevkur: töötajate tervis ja ohutus on esmatähtsad ka masu ajal

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaalminister Hanno Pevkur kinnitas Töötervishoiu ja tööohutuse strateegia 2010-2013, rõhutades seejuures, et tööpuudusega võitlemise kõrval on hädavajalik tegeleda ka töötavate inimeste tervisekaitse ja töökohtade ohutusega.

Pevkuri sõnul on oluline just tööst põhjustatud tervisekahjustuste, tööõnnetuste ja kutsehaigestumiste ärahoidmine. Ta kinnitas Töötervishoiu ja tööohutuse strateegia 2010-2013 koos selle juurde kuuluva tegevuskavaga, mis määratleb Eesti töökeskkonna arengusuunad lähitulevikus.

«Loodan tööandjate mõistvale suhtumisele ja arusaamisele, et vaatamata rasketele majandusoludele on äärmiselt oluline ka töötajate tervis ning tööohutus. Töötajate tervise hoidmine nõuab erilist tähelepanu nii traditsiooniliste töövormide kui töölepinguseadusega loodud uute võimaluste nagu renditöö, kodutöö ja paindlik tööaeg, valguses,» ütles minister.

Strateegia koosneb kaheksast peatükist ja käsitleb kõikehõlmavat lähenemist tööheaolule, võttes arvesse töökeskkonna ja tööelu muudatused ja uute riskide tekkimise. Strateegia on suunatud töökvaliteedi parandamisele, mille keskseks osaks on tervislik ja ohutu töökeskkond. Strateegia lähtekohaks on riskiennetus ning partnerlussuhete tugevdamine kõikide tööohutuse ja töötervishoiuga tegelevate struktuuride vahel.

Strateegia koostamisel on arvesse võetud nii Eesti Rahvastiku Tervise Arengukavas 2008-2020 püstitatud eesmärke kui Euroopa Liidu töötervishoiu ja tööohutuse strateegiat aastateks 2007-2012.

Strateegia ja tegevuskava koostamisse kaasas ministeerium Tööinspektsiooni, Terviseameti, Haigekassa, Sotsiaalkindlustusameti, Tervise Arengu Instituudi ja Eesti Töötervishoiuarstide Seltsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles