Postisaadetised USA-st hilinevad

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postipakid. Foto on illustratiivne.
Postipakid. Foto on illustratiivne. Foto: Andres Teiss/ Postimees.

Eesti Posti poole on pöördunud kliendid, kes on nõutud Ameerika Ühendriikidest saabuvate saadetiste viibimise pärast. Ettevõte palub klientidel varuda kannatust ja teeb omalt poolt kõik, et saadetised Eestisse jõudes ka kiirelt saajale väljastatakse.

Posti- ja logistikaettevõtte poolt vaadates on tegu kahetsusväärse juhtumiga. Pärast eelmise aasta lõppu, kui saadetised samuti viibisid, ei ole USA Post Ülemaailmse Postiliidu kaudu oma partnerid pakkide viibimisest teavitanud.

Eesti Posti on jõudnud järelpärimised, miks USA-st saadetud pakk on mitu kuud viibinud. Saadetised on USA-s saatedokumentide nimekirja kantud, kuid Eestisse ei ole need saabunud. Pikk teeloleku aeg on seotud saadetistega, mis on üle antud detsembris ja jaanuari esimeses pooles. Hiljem teele pandud pakid liiguvad tavapärase kiirusega.

Näiteks võib tuua saadetise, mis võeti USA-s kliendilt vastu 18.11.2009 - USA Post saatis selle saatedokumentide järgi teele 07.12.2009, Eestisse jõudis saadetis 22.01.2010 ning väljastati saajale 23.01.2010.

Enamus sealseid saadetisi jõuab Eestisse läbi Kopenhaageni. Eesti Posti seisukoht on, et saadetised viibivad USA-s, sest teiste riikide saadetistega seesuguseid probleeme ei ole.

Ameerika Ühendriikidest saadetud pakkide liikumist saab jälgida http://www.usps.com/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles