USA esileedi alustab võitlust laste ülekaalulisuse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michelle Obama
Michelle Obama Foto: AP / Scanpix

Kuigi Ühendriikide esimene leedi Michelle Obama armastab enda sõnul hamburgereid ja friikartuleid, peab tema kahele tütrele ja ka teistele ameerika lastele õpetama, kuidas tervislikult toituda ja keha harida.


Täna tehakse USAs tema juhtimisel algust üleriigilise liikumiskampaaniaga Let's Move (e k Liigume), mille eesmärgiks on võidelda laste liigsöömise vastu, vahendas

AP

.

Intervjuus ajalehele USA Today ütles Obama, et kampaania eesmärk on julgustada lapsi sportima, muuta koolitoit tervislikumaks ning toiduainete tooteandmed täpsemaks. Osa tema algatustest, nagu maksusoodustused nõrgalt teenindatud piirkondadesse laienevatele toidupoodidele, vajab ka Kongressi heakskiitu.

ABC Newsile antud usutluses tunnistas Obama, et nagu enamik lapsi, armastab ta ka ise kiirtoitu, jäätist ja kooke. Tema eesmärk polegi sundida lapsi neist loobuma.

«Küsimus on selles, kuidas me aitame inimesi seda tasakaalus hoida, et nad ei seisaks silmitsi eluohtlike, välditavate haigustega, vaid naudiksid oma toitu, sööksid köögivilju, jookseksid ja kõnniksid ja mängiksid ja omaksid aega, et aeg-ajalt üks korralik, lõbus eine võtta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles