Saaremaa maapoodides lõpetatakse lahtiste lihatoodete müük

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa tarbijate ühistu kavatseb maapoodides kaotada kaaluga müüdavate lihatoodete müügi ja täielikult üle minna pakendis toodete müügile.
Saaremaa tarbijate ühistu kavatseb maapoodides kaotada kaaluga müüdavate lihatoodete müügi ja täielikult üle minna pakendis toodete müügile. Foto: Caro / Scanpix

Saaremaa Tarbijate Ühistu kavatseb maapoodides kaotada kaaluga müüdavate lihatoodete müügi ja täielikult üle minna pakendis toodete müügile, nagu seda on juba tehtud Leisi ja Kihelkonna kaupluses.


Otsus on tekitanud pahameelt just eakamates ostjates, kes on harjunud kas jupi- või paarisaja grammi kaupa vorsti-viinerit ostma, kirjutab

Oma Saar

.

«Meil saab viinereid ja sardelle 1,3-kilostes pakkides, müüja neid lahti teha ei tohi, kuid nii suurt portsu kaks vanainimest ära süüa ei jaksa,» ohkas pikka aega Leisis tarbijate ühistu poe kliendiks olnud naine.

Saaremaa Tarbijate Ühistu juhatuse liige Tiit Saaremäel nentis, et ühistu kavatseb ainult pakendatud toodetele tulevikus üle minna ka teistes maapoodides ning lisas, et tarbija eelistab väikepakendis tooteid osta just nende garanteeritud hea kvaliteedi pärast: «Kaaluga toodete müük on lõpetatud tarbijate vähese huvi tõttu.»

Siiski ei olnud Saaremäel nõus ostjate väitega, et poes on väikseim ostuvõimalus vaid 1-2-kilosed viineri- ja pihvipakid ning terved vorstilatid: «Teie nimetatud kaupluste sortimendis on pakendatud vorstid pakendikaaluga alates 120 grammist, viinerid alates 180 grammist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles