TV3 muutub Lätis järgmisest aastast tasuliseks

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 koduleht.
TV3 koduleht. Foto: Postimees .ee

Rootsi kontsern Swedish MTG Broadcasting AB otsustas, et Läti telekanalid TV3 ja LNT muutuvad 1. jaanuarist tasulisteks, Eesti TV3 jätkab endiselt vabalevis.

Rootsi kontserni hinnangul vaatab neid kanaleid tasuta praegu ainult 6-7 protsenti kanalite vaatajaskonnast Lätis, kirjutab BNS. Muudatus lubab kanalitel suurendada originaalsaadete mahtu kolmandiku võrra.

Läti TV3 direktori Baiba Zuzena sõnul põhjustas otsuse sektori viimaste aastate ebastabiilsus. «Reklaamituru nõrk toibumine pärast 2008. aasta kriisi, poliitkampaaniate piirangud, avalik-õigusliku meedia finantseerimine valitsuse rahadest ja valitsuse osalus reklaamiturul on mõned põhjused mitmetest. Muudatus toob tulu meile ja vaatajatele,» ütles ta.

Lätis on praegu neli tasuta telekanalit: LTV1, LTV7, TV3 ja LNT.

«Jah, sellise otsuse Läti TV3 tõepoolest vastu võttis, aga seal on ka praegu tasuta vaatajate protsent nii väike võrreldes meie 12 protsendiga. Ja seda otsustas ikkagi Läti firma ise. TV3 Eesti jätkab endiselt vabalevis ja meie juurde pole rootslased sellise ettepanekuga ka tulnud,» ütles TV3 Eesti juht Priit Leito BNSile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles