Rimi: Prisma muudab hinnaseire ajaks tooted soodsamaks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sikupilli Prisma.
Sikupilli Prisma. Foto: Mihkel Maripuu

Uuringufirma TNS Emor avaldas eile 10. veebruaril Tallinna kauplustes teostatud hinnavõrdluse tulemused, mille järgi saab teatud igapäevakaubad kõige soodsamalt Prismast. Rimi teatel muudab aga Prisma hindu täpselt hinnaseire läbiviimise ajaks.


Rimi ja Säästumarketi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Evelin Mägioja sõnul on Prisma suurematest jaekettidest ainuke, kes antud hinnauuringu tulemusi täies mahus ostab ning täpselt teab, millised tooted võrdlusesse lähevad.

«Säästumarketi ja Rimi hinnainfo andmetel langetas Prisma mitmel iga päev ostetaval tootel hindu vahetult enne hinnavõrdluse toimumist, ehk siis mitmed olulised tooted muutusid kõvasti soodsamaks hinnavõrdluse teostamise ajaks 10. veebruaril,» ütles Mägioja.

Nii maksis 9. veebruaril Prisma kaupluses 500-grammine Paulig President kohv tema kinnitusel 47,90 ja päev hiljem juba 44,50, 10. veebruariks ehk hinnavõrdluse päevaks tegid hinnalanguse läbi ka Tallinna Piimatööstuse mustikamoosiga glasuurkohuke 4,30 pealt 3,50 peale, Domina 175 küpsised 15,90 pealt 13,90 peale, banaan 17,50 pealt 14,90 peale ja kartul 3,20 pealt 2,60 peale.

«Kokku Prisma jaoks võitu 9,70 ehk piisavalt, et saavutada edumaa teiste kaupluste ees näitamaks tulemusi meediale,» märkis Mägioja.

Samuti lisas Evelin Mägioja, et TNS Emor ei ole mõõtnud mitte kõikide toidukaupade ega hindu erinevates toidukauplustes. «Antud uuringus võrreldakse umbes neljakümmet toodet, mille põhjal järeldust teha kogu kaupluse hinnataseme kohta ei ole õige,» lisas ta.

Säästumarket teostas pikema hinnavõrdluse Prisma kauplustes 9. veebruaril ning selle järgi olid Säästumarketi hinnad Prismast keskmiselt 13 protsenti soodsamad. Hinnavõrdluses oli Säästumarketis ühtekokku 175 toodet võrreldud 215st odavamad kui Prismas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles