Töötukassal on pakkuda järjest rohkem töökohti

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügimeeste töökuulutustele lisaks on töötukassasse hakanud laekuma ka kõrgemat kvalifikatsiooni nõudvaid pakkumisi.
Müügimeeste töökuulutustele lisaks on töötukassasse hakanud laekuma ka kõrgemat kvalifikatsiooni nõudvaid pakkumisi. Foto: Caro / Scanpix

Uudise kõrval, et töötute arv jätkab kasvamist, oli sotsiaalministeeriumil täna teatada ka rõõmsam sõnum – aasta algusest alates on suurenenud töötukassa vahendusel pakutavate töökohtade arv.

Ministeeriumi tööturu osakonna juhataja Anu Alber selgitas pakutavate töökohtade arvu suurenemist sellega, et töötukassa on hakanud senisest aktiivsemalt tööandjatega koostööd tegema.

«Järjest enam on neid tööandjaid, kes kasutavad töötukassa töövahendusteenust ja üritavad leida endale töötajaid töötukassa vahendusel,» sõnas Alber.

Kokku on töötukassal pakkuda 2328 kohta, neist 699 välismaal.

Alber tõi positiivsena välja veel selle, et kuigi enamik Eestis pakutavatest töökohtadest on ikka seotud müügiga, siis on viimasel ajal rohkem tulnud pakkumisi ka kõrgemalt kvalifitseeritud inimestele. Näiteks otsitakse õpetajaid üld- ja kutsehariduskoolidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles