Linnamaastur Juke lisab Nissani mudelivalikusse särtsu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamaastur Juke
Linnamaastur Juke Foto: Pm

Kui tavaliselt sätivad autotootjad oma olulisemate uudismudelite esitlemise märtskuisele Genfi autonäitusele, siis Nissan ei mallanud oma uue väikese linnamaasturi Juke avalikustamisega oodata.


Veidi üle nelja meetri pikkune Juke, mis väliselt meenutab Nissani praegust lipulaeva Muranot, mahub mudelivalikus väikeauto Note ja veidi suurema, Eestiski menuka linnamaasturi Qash­qai vahele.



Juke jõuab müügile oktoobris ja seda hakatakse pakkuma nii esi- kui ka neljarattaveolisena. Nissani järeleproovitud elektroonilist nelikveosüsteemi on täiustatud pöördemomendi ümbersuunamisega, tänu millele liigub auto reipamalt edasi ja on kurvides vähem alajuhitav.



Juke’i disain on äärmiselt futuristlik ja silmatorkav, näiteks esituled on jagatud kolme ritta, kusjuures kõige ülemine rida on paigutatud peaaegu mootorikaane peale, mistõttu auto meenutab eestvaates mõnda koletist ulmefilmist.



Auto sisemuses püüab pilku küütlev kesktunnel, mis toob silme ette aastakümnetetagused odavautod, mille sisemuses võis siin-seal polstri asemel näha värvitud plekki. Mis toona oli odav, on nüüd moodne.



Märkimisväärne on seegi, et kui rooliratta taha jääv näidikuplokk on üsna nissanliku ilmega, siis keskkonsool on saanud täiesti uue, vähemalt esmapilgul loogilisema kujunduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles