Värske lõhe on tänavu poes üle kahe euro kallim

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalalett.
Kalalett. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

TNS Emori põhitoiduainete ostukorv kallines aastaga 3 protsenti, kõige enam tõusis värske lõhe hind, mille sai mullu kauplusest kätte üle kolmandiku võrra soodsamalt.

Võrreldes eelmise aasta septembriga on toidukorvi valitud toodetest enim kallinenud värske lõhe (35,1 protsenti), mille kilohind oli möödunud aasta septembris vastavalt 5,98 eurot, tänavu samal ajal aga 8,08 eurot.

Järgmisena tõusis hind kõige enam importõunadel (16,8 protsenti) ja kondita veiselihal (10,2 protsenti). Lihatoodetest kallinesid ka broiler, kondita sealiha ja lahtised viinerid. Oluliselt on kallinenud aastaga ka või (9 protsenti).

Võrreldes eelmise aastaga on hinnad enim langenud importtomatil (43 protsenti), banaanil (18 protsenti), suhkrul (13,3 protsenti), pikal importkurgil (9,1 protsenti) ja M-suuruses kanamunadel (8 protsenti). Odavnenud on ka kilepakendis 2,5-protsendine piim ja lahtine kartul.

2013. aasta septembrikuus oli põhitoiduainete ostukorvi maksumuseks 68,37 eurot ühe inimese kohta, mis on 0,3 eurot rohkem kui augustis ja 2 eurot rohkem kui septembris 2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles