Mädanenud juur- ja puuvilja eest raha tagasi nõuda ei saa

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toit
Toit Foto: Elmo Riig / Sakala
Miks ei võiks puu- ja juurviljadel olla peal «parim enne» märgistus nagu muudel toidukaupadel?

Tarbijakaitseameti esindaja Kadri Kauksi viitas sellele küsimusele vastates euronormile, mis ütleb, et kuna puu- ja köögiviljad pole töödeldud tooted, ei saa neile «parim enne» tähtaegu märkida, kirjutab Õhtuleht.

Ta lisas, et säilimisaja peab märkima vaid sellisele värskele puu- ja köögiviljale, mis on kooritud, lõigatud või muul säärasel viisil töödeldud, kusjuures töötlemisel (näiteks arbuuside pooleks lõikamisel) peavad kauplused järgima veterinaar- ja toiduameti esitatud hügieeninõudeid.

Praegu, kui juurikad kipuvad juba riknema, lõikavad kauplused ise mitmetelt köögiviljadelt plekid välja ja pakendavad allesjäänud osa kilesse, kuid see on Kauksi sõnul juba ebaseaduslik tegevus.

Kui kodus selgub, et olete ostnud mädanenud puu- või juurvilja, siis pole enam kellegi käest raha tagasi nõuda, sest pärast poest lahkumist on raske tõestada, kus riknemine toimus, pani Kauks inimestele südamele, et värsket kraami valides tuleks tähelepanelik olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles