Püsilepingu hinnamuudatus tuleb paljudele üllatusena

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Tarbijakaitseameti tellimusel konjunktuuriinstituudis valminud uuringu järgi saab viiendik inimestest püsilepingu hinnamuudatusest teada alles uue arve saabumisel sellel senisest suuremat summat nähes.


Veidi alla kümnendiku inimestest avastas hinnamuutuse alles oma pangakonto väljavõttel (need inimesed kasutasid otsekorraldust).

Ligi 60 protsenti küsitletutest tunnistas lepingu- ja hinnamuudatustega seotud probleeme energiaettevõtetega ja 42 protsenti prügifirmadega.

Prügifirmade puhul võib tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnul küsimus olla nii hinnamuutuses kui ka näiteks selles, kui tihti prügiauto käib.

Vee-ettevõtted ja pangad olid sundinud ligi kolmandikku küsitletutest lepinguid muutma. Vähem oli lepingu- ja hinnamuudatuste teavitusega probleeme kaabellevifirmade ja mobiilsideoperaatoritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles