Kevad kutsub Hollandisse lilleparaadile

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiandusehuvilisele on kevadiseks reisisihiks hea paik Holland.
Aiandusehuvilisele on kevadiseks reisisihiks hea paik Holland. Foto: Germalo Reisid

Eesti firma Germalo Reisid korraldab juba kümnendat aastat reise kevadisse Hollandisse ja seal toimuvale Lisse lilleparaadile.

Suurejooneliste lillekompositsioonidega kaunistatud autodest ja muudest liikuvatest alustest koosnev paraad on inimesi reisile meelitanud igal aastal ning tänavugi on kõik kohad juba välja müüdud. Seda hoolimata sellest, et reis maksab ligi 10 000 krooni.

Germalo Reiside tegevdirektor Marianne Kaldas ütles, et just aiandushuvilistele on see ilus sissejuhatus kevadesse. «Tagasi Eestisse tulles tekib kindlasti paljudel rõõmsameelne ja optimistlik tuju, et tahaks midagi ilusat ka enda aias teha, lilli istutada ja muud sellist.»

Aiahuvilisele peaksid inspiratsiooni andma ka Lisse lähistel asuvad Keukenhofi lilleaiad ja paviljonid, mis on samuti reisi programmis.

Paar aastat tagasi omal käel Keukenhofis käinud Iris Öpik rääkis, et seal on arvatavasti koos kõik maailma tulbid, suurtele peenardele on eri sortidest kujundatud kirevad mustrid ning muu hulgas võib leida ka väga kõrgeid ja suure õiega tulpe.

Lilleparaadi Öpik oma silmaga näinud pole, kuid arvas, et kindlasti meelitab see kohale väga palju rahvast. Juba Keukenhofis on inimesi nii palju, et sinna viivate busside järjekorras tuleb oodata paar tundi.

Ooteajast hoolimata julgustas Öpik teisi omal käel reisijaid seda teekonda ikkagi ette võtma. Kõige parem viis oleks selleks lennusõit Amsterdami, sealt edasi rongiga Leidenisse ning siis juba lilleaeda viiva eribussi peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles