Smartpostiga saab läkitada pakke välismissioonil teenivatele sõduritele

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Smartpost

Logistikaettevõte Smartpost ja Kaitseväe Logistikakeskus pakuvad eelmisest nädalast alates mugavat võimalust saata pakk oma lähedasele Afganistani ja teistesse missioonipiirkondadesse.

«Smartpost kergendab oluliselt sõdurite pereliikmete jalavaeva, kuna ostukeskust külastades saab paki teele läkitada ning puudub vajadus selleks eraldi postkontorisse minna,» ütles Kaitseväe Tervisekeskuse sotsiaalse ja psühholoogilise toetuse jaoskonna ülem kapten Marge Sillaste. «Niisamuti ei pea meie sotsiaaltöötajad enam tegelema pakkide kogumise ja sorteerimisega, vaid saavad keskenduda kaitseväelaste aitamisele.»

Smartposti nõukogu liikme Peep Kulla arvates on koostöö igati loogiline, kuna seeläbi ei pea ükski osapool kõrvalistele tegevustele aega kulutama. «Pakisaatja ei pea spetsiaalselt minema Kaitseväe Logistikakeskusesse ning sõjaväelogistikud ei pea pakkide vastuvõtmisega tegelema, mis on meie jaoks omakorda niikuinii põhitegevus,» ütles Kuld.

Sõjalistel välisoperatsioonidel teenivate kaitseväelaste sõbrad-tuttavad saavad oma paki postitada riigisisese saadetise hinnaga kõikides suuremates ostukeskustes, kus asuvad Smartposti pakiautomaadid. Smartpost edastab pakid kord nädalas Kaitseväe Logistikakeskusele, mis toimetab need edasi missioonipiirkonda.

Selleks, et pakiautomaadist midagi sõjalise operatsiooni piirkonnas teenivale kaitseväelasele saata, tuleb ekraanilt valida «Paki saatmine» ning järgmisest menüüst «Kaitsevägi» ja järgida edasisi juhendeid.

Kaitseväe Logistikakeskuse ülesandeks on osutada kaitseväele Eestis ja välisoperatsioonide piirkondades üld- ja otsetoetust kõigi logistiliste funktsioonide osas selliselt, et oleks tagatud esmane iseseisev kaitsevõime, välisoperatsioonide toetus ja vastuvõtjariigi toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles