Eestis leviv pokkerimaania jätab mängust ohtlikult positiivse mulje

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokker.
Pokker. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Avalikud pokkeriüritused koguvad populaarsust ja toovad kaardilaua ümber kokku tuntud inimesi, kes mängleva kergusega midagi võidavad, kuid hasartmängusõltlaste nõustajate sõnul võivad taoliste edulugude näitamisel masu tingimustes olla kurvad tagajärjed.


Päevas või pigem öösel tundide kaupa pokkerit mängiva mehe sõnul ei saa pokkerit mängida, ilma et see mängijale vaimset rahulolu ei pakuks, kuid kindlasti ei tohiks hasartmängumaailma sukelduda sooviga rikkaks saada, kirjutab Õhtuleht.

Tema sõnul on ta kuusissetulek pokkerit mängides 100 000 krooni ja kui summa oleks väiksem, tegeleks ta millegi muuga - samas on kahe nädalaga kaotanud ka pool miljonit.

Hasartmängusõltuvuse nõustamiskeskuse psühholoogi Pille-Riin Kaare sõnul näidatakse pokkerimängu liiga palju positiivsest küljest, kuid telesaadete puhul peaks olema rohkem hoiatusi ja selgitusi, et pokkeritipud võidavad raha tänu teadmistele ja pikale õppetööle.

Kasiinosaare idee autor ja koolipapa Märt Sults keelaks pokkeri promo televisioonis päevapealt - temal olevat koolidirektorina lastele väga keeruline pärast sellist avalikku promo seletada, et hasartmängusõltuvus on samasugune haigus kui alkoholism.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles