Saaremaast on saanud populaarne kruiisisihtkoht

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev.
Kruiisilaev. Foto: Liis Treimann

Tänavune kruiisisuvi oli Saaremaale rekordiline – kruiisilaevad peatusid  Saaremaa sadamas 14 korda ja tõid saarega tutvuma 6456 turisti. Läbi aegade parima hooaja näitajatega on Saaremaa tõusnud Läänemere väiksemate kruiisisihtkohtade hulgas arvestatavale positsioonile.

Põhiline osa Saaremaad väisanud reisijatest pärinesid Suurbritanniast – nende osakaal kõigist kruiisituristidest oli 46 protsenti. Järgnesid sakslased 21 ning rootslased 18 protsendiga. Soomlaste ja ameeriklaste osaks jäi vastavalt kümme ja kaks protsenti.

«Saaremaal peatus 231 meetri pikkune laev Artania, mis on seni kõige pikem sadamas olnud laev ja ületas isegi 200-meetrise kai enda pikkuse,» ütles Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro.

Hooaja jooksul külastas Saaremaa sadamat üheksa kruiisifirma üheksa laeva, kolmele firmale ja nende klientidele oli see esmakordne kogemus Eestimaad Saaremaa vahendusel avastada. Ülejäänud operaatorid on Saaremaad külastanud ka eelnevatel hooaegadel.

Järgmiseks aastaks on oktoobri alguse seisuga broneeritud kümme kruiisilaevakülastust kuue erineva laevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles