Taksikoer kaotas aastaga 23 kilo

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksikoerale oli Facebooki lehel Obie Dog Journie aasta jooksul palju kaasaelajaid.
Taksikoerale oli Facebooki lehel Obie Dog Journie aasta jooksul palju kaasaelajaid. Foto: Facebook

Haiglaslikult rasvunud taksikoer Obie kaalus veel möödunud aastal 35 kilo, millega jõudis ülemaailmsesse meediasse. Aastaga kaotas koerake tänu rangele dieedile ja regulaarsele treeningule 23 kilo.

USAs Oregonis elava taksikoera kaalukaotuses mängib suurt rolli tema uus omanik Nora Vanatta, vahendab news.com.au. Tema uus omanik on õppinud loomateadust ja töötab veterinaar-tehnikuna.

Vanatta arendas välja spetsiaalsed rakmed, et Obie pundunud kõht vastu maad ei käiks. Varem oli Obie omanikuks vanem paar, kelle tervis oli kehv ja kes söötsid ta üle. Samal ajal ei saanud koer peaaegu üldse väljas ringi joosta.

35-kilone Obie. Facebook: Obie Dog Journey

«Eelmised kehva tervisega omanikud armastasid teda toita. Nad lihtsalt ei suutnud öelda «ei» neile suurtele pruunidele silmadele,» kirjutas Vanatta Obie Facebooki lehel. Vanatta sõnas, et tal on väga hea meel, et ta saab koera aidata. Obie on tema sõnul nüüd justkui uuesti sündinud.

Vanatta pani Obie koheselt rangele dieedile. Ülekaalulisuse tõttu oli Obiel alguses raskusi kõndimisega, kuid omanik pani ta jooksulindile jalutama ning tegi veeteraapiat. Nüüd naudib Obie jooksmist ja mängimist nagu iga teine koer.

«Ta on erakordselt armas. Ta oli ilmselt armastatud ja seetõttu oli temaga rõõm töötada,» sõnas Vanatta. Obie läbis ka plastilise kirurgia, loomaarstid eemaldasid nimelt kaotatud kilogrammidest tekkinud lõdva naha kõhult.

Heas vormis Obie naudib elu. Facebook: Obie Dog Journey

Omanik kirjutas tema treeningrežiimist Obie Facebooki lehel One Dog Journey, millel on 117 000 kaasaelajat. «Ma loodan, et ta on inspiratsiooniks kõigile inimestele, kes püüavad ise kaalust alla võtta või aidata selles oma lemmiklooma,» sõnas Vanatta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles