Lugeja küsib: miks pakendatakse lihatooteid kolme kaupa?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna paljud lihatooted on pakendatud kolme kaupa, siis tuleb neljaliikmelisel perel osta kaks pakki.
Kuna paljud lihatooted on pakendatud kolme kaupa, siis tuleb neljaliikmelisel perel osta kaks pakki. Foto: SCANPIX

«Miks on Eestis nii, et paljud lihatooted on pakendatud kolme kaupa? Näiteks Rakvere lihakombinaadi minutpihvid või kaelakarbonaadilõigud. Minu kodu lähedases poes lahtist liha ei müüda ja aeg-ajalt olen sunnitud pakendatud liha ostma,» soovib lugeja teada.

Vastab Rakvere lihakombinaadi turundusjuht Triin Lõoke.

Oleme lähtunud seisukohast, et ca 300g pakend on mugav ühekordseks tarbimiseks. Rakvere väikesetükilised pooltooted (strooganov, guljašš, lõigud jne) on pakitud kõik kindlakaalulisena 290g karbis.

Näiteks kaalub seavälisfileest lõigatud ca 1cm paksune viil umbes 100g ning seega ongi tooteid karbis 3 tükki ehk viilu. Seakaelakarbonaadi, mis on suurema läbimõõduga lihas ning ühe viilu kaaluks tuleb ca 150g, paneme karpi 2 tükki. Oleme teinud ka suurema kaaluga pakendeid, kuid seni on tarbijad eelistanud 290g pakendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles