Maailmakuulus õllemark Tuborg jõudis Eestisse

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuborg
Tuborg Foto: Saku Õlletehas

Calsbergi kontserni kuuluv Saku Õlletehas alustas Eestis maailma ühe populaarseima

premium

-klassi õlle-

brand'

i Tuborg müüki eesmärgiga kasvatada ja võita turuosa.

Saku Õlletehase juhatuse esimehe Veli Pekka Tennilä sõnul soovib Saku uue õlle-brand'iga rikastada siinset õlleturgu. 

«Ka meie tänavune investeeringute kava on senisest enam suunatud õlle-brand'ide arendamisele ning Tuborgi turule toomine on avalöögiks igati väärikas,» sõnas Tennilä.

Tuborg on lühikese ajaga tõusnud üheks kõige populaarsemaks õllemargiks maailmas. Viimase viie aasta jooksul on Tuborgi tootmine suurenenud 79 protsendi võrra. Pärast lansseerimist on Tuborg saavutanud erinevates riikides kiire tuntuse.

Uutel turgudel nagu Norra, Horvaatia ja Venemaa kuulub Tuborgi brand'ile ligemale 30 protsenti kasumlikust premium-õllede segmendist.

Venemaal on Tuborgi turuosa pärast selle lansseerimist 2004. aastal kasvanud 800 protsenti. Hetkel hoiab toode Venemaa premium-õllede segmendis kindlat liidripositsiooni 27 protsendi suuruse turuosaga.

Taanis on Tuborg läbi aegade üks armastatumaid ning hinnatumaid õllemarke.

Tennilä kinnitusel ei ole Tuborgi plaanid Eestis ning teistes Balti riikides vähem ambitsioonikad.  Ta lisas, et Saku eesmärk on läbi oluliste tooteuuenduste ning -markidega seotud investeeringute õlleturg kasvule pöörata.

Tuborgi hakati tootma Taanis 1873. aastal. Praeguseks on see Taanis ja ka paljudes teistes maades kõige populaarsem õlu.

Viimase viie aasta jooksul on Tuborgi tootmismaht kasvanud 79 protsenti ning 2008. aastal ületas see miljardi liitri piiri.

Saku Õlletehas on Eesti vanima õlletehasena aastakümneid Eesti õlleturu liider ja teerajaja. Saku õlled pruulitakse Eesti esimese koolitatud õllemeistri Enn Kärblase käe all.  Saku Õlletehas kuulub rahvusvahelise õlletööstuse Carlsbergi kontserni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles