Ideid ja inspiratsiooni munade värvimiseks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Vaata inspiratsiooniks juuresolevat fotogaleriid ja loe allolevaid nippe! Häid pühi ja loomingulist näputööd pere ja sõprade seltsis!

Huvitavaid nippe munade värvimiseks ilma poest spetsiaalseid värve ostmata pakub oma kodulehel Tallegg:

*Võta toores muna, kata petersellilehega, mähi niidiga ning kinnita niidi ots teibiga.
Kata kogu muna sibulakoortega ja mähi niidiga kinni. Niidiots kinnita jälle teibiga. Keeda 10-15 minutit. Pane kuni neljaks minutiks külma vette. Puhasta muna.

*Võta toores muna ja mõne toataime leht, mähi see niidiga munale. Kinnita niidi ots teibiga.
Kata kogu muna sibulakoortega ja keeruta niidiga kinni. Niidiots kinnita teibiga. Keeda 10-15 minutit. Pane kuni neljaks minutiks külma vette. Puhasta muna.

*Võta kahte-kolme eri värvi niiti (nõuanne: mida odavam on niit, seda paremini ta värvi annab). Keera niidid muna ümber ja kinnita niidi ots teibiga. Kata kogu muna sibulakoortega ja keeruta niidiga kinni. Niidiots kinnita teibiga.Keeda 10-15 minutit. Pane muna kuni neljaks minutiks külma vette. Puhasta muna.

*Võta ühte või mitut eri värvi villast lõnga või mohääri. Keera niidid muna ümber ja kinnita niidi ots teibiga. Kata kogu muna sibulakoortega ja mähi niidiga kinni. Niidiots kinnita jälle teibiga.Keeda 10-15 minutit. Pane muna kuni neljaks minutiks külma vette. Puhasta muna.

*Võta toores valge muna. Lõika paberteibist (maalriteip) südamed ja kleebi munale. Kata kogu muna roosa või punase krepp-paberiga ja mähi niidiga kinni.Niidi ots kinnita jälle teibiga.Keeda 10-15 minutit.Pane kuni neljaks minutiks külma vette. Puhasta muna.

Allikas: http://www.tallegg.ee/munapyhad/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles