Kuus tõhusat nippi heaks uneks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX
Kuidas pärast väsitavat päeva kiiresti magama jääda ja korralikult välja puhata?

Geniusbeauty annab selleks kuus tõhusat soovitust:

1. Maga kõhuli või vasakul küljel ja kasuta madalat patja. Selline asend aitab kiiresti uinuda ja soodustab seedeelundite tööd.

2. Püüa alati samal ajal magama minna ja õhuta enne seda tuba. Ära joo enne magamaminekut kanget teed ega alkoholi, need võivad und häirida.

3. Loo magamistoas uinumist soodustav keskkond – väldi punastes toonides sisekujundust, müra ja teravaid aroome (ka osad toataimed võivad tugevalt lõhnata).

4. Uinumisel võivad abiks olla ka ravimtaimedega täidetud padjad. Püüri sisse pistmiseks sobivad männiokkad, mündi- või sõnajalalehed, roosi õielehed, humalakäbid, loorberilehed ja kurereha, millest valmistatud segu saab kasutada pärast kuivatamist.

5. Joo enne magamaminekut taimeteed – hea valik on näiteks kummel või kibuvits.

6. Võta õhtul sooje aromaatseid vanne. Vette võiks lisada apelsini-, kummeli- või mündilõhnalist aroomiõli. Pärast vanni suundu kohe magama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles