Uue Lexusega eputav kasiinomängija äratab ametnikes kahtlust

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees poseerib oma uue Lexusega.
Mees poseerib oma uue Lexusega. Foto: http://alvarblog.info/

Tarbija24 poole pöördunud lugeja viitas veebileheküljele alvarblog.info, märkides, et tegemist on täieliku jamaga. Tarbijakaitseamet palub blogis avaldatud infosse suhtuda äärmise skepsisega.

Viimasel ajal sotsiaalmeedias levima hakanud online-kasiinot ülistav veebilehekülg alvarblog.info kujutab endast suhteliselt tavalist reklaamteksti, mis tutvustab suurepärast võimalust teenida raha kodunt lahkumata. Edu võti olevat online-kasiinos ruleti mängimine.

Naiivsemad võivad seda juttu isegi uskuma jääda, kuna erinevalt tavalistest kehvasti tõlgitud reklaamjuttudest on tekst suhteliselt ladus, lisaks on blogis palju kommentaare inimestelt, kes samuti oma positiivseid kogemusi jagavad.

«Sellel lingil avanev veebilehekülg on reklaam, mis viib külastaja edasi järgmisele lehele. Seega kõnealune leht ei ole hasartmäng vaid turundustrikk, mis juhatab külastaja järgmisele lehele,» kinnitas maksu- ja tolliamet (MTA) pressiesindaja Uku Tampere.

«Ent sel veebileheküljel reklaamitava hasartmängu mängimisvõimaluse korraldaja lehekülje on maksu- ja tolliamet Eesti mängijale blokeerinud, sest sellel veebilehel reklaamitav hasartmängukorraldaja ei tohi Eesti mängijatele teenust (mängimisvõimalust) pakkuda,» selgitas Tampere.

Ta lisas, et maksu- ja tolliameti üheks ülesandeks on hasartmängu mängijate õiguste kaitse, mis on võimalik ainult siis, kui hasartmänge mängitakse Eestis litsentseeritud korraldajate lehekülgedel. Mängida soovijatele blokeeritud lehel kuvatavas hoiatuses on toodud link Eestis litsentsi omavate ametlike hasartmängude korraldajate lehekülgedele.

Tarbijakaitseameti avalike suhete osakonna juht Hanna Turetski ütles, et viidatud blogis avaldatud infosse tuleks suhtuda äärmise skepsisega, kuna erinevaid tooteid või teenuseid reklaamivad veebilehed on laialt levinud ja neid tõlgitakse erinevatesse keeltesse automaatselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles