Soodushinnad osturalli moodi - osa kaupa saab mujalt odavamalt

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osturalli maskotid teevad garaazi taga suitsu.
Osturalli maskotid teevad garaazi taga suitsu. Foto: Raigo Pajula

Kaubamaja aprillikuise Osturalli käigus müüakse mitmeid n-ö soodushindadega tehnikatooteid, millesarnaseid leiab mujalt tegelikult odavamalt.

Konkreetselt võib kohe tuua kolm näidet: Osturalli pakub Kenwood köögikombaini FP270, mis varem maksis 2999 krooni, 1999 krooniga. Ox.ee portaalis on aga üleval sama kaup 1935 krooniga.

Samsung LE32B530 32-tollise teleri eest küsitakse Osturallil 7999 krooni (vana hind 8999), kuid Elionist saaks 6999 krooniga.

Sülearvuti Ordi Enduro W53t hinnaks on Osturallil märgitud 7999 krooni, kuid jällegi Ox.ee küsib 7845 krooni.

«Internetipoodidega ei saa meid võrrelda, kuna meil on ärimudel teine. Nendel on hinnad odavamad, kuna neil ei ole teenindust. Meil on teenindus,» kostis hinnavõrdluse peale Tallinna Kaubamaja müügi- ja turundusdirektor Enn Parel.

Kuid tarbijal on ju ükskõik, kellele te palka maksate, tema tahab odavamalt saada? «Õigus, tarbijal on see õigus tulla kohta, kus teda teenindatakse või see teeninduse roll ise ära teha.»

Parel lisas, et Kaubamaja üritab jälgida hindu ja neid konkurentsivõimelisena hoida, kuid samas pannakse ostukampaania kataloog ka varem kokku, mistõttu võib juhtuda, et mujal hinnad pärast seda langevad.

Kuid miks näitab Kaubamaja n-ö varasemaid hindu tegelikust turuhinnast kõrgemal, sellele otsest vastust ei saagi.

Täpsuse huvides tuleb ära märkida, et internetipoest ostes võib lõpphinnale lisanduda ka saatmise hind, kui võimalus kaubale järele minna puudub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles