Õhtulehe ostukorv: hinnavahed suurpoodides vähenevad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konjunktuuriinstituudi direktori sõnul on on Eesti hinnatase umbes 80 protsenti Euroopa Liidu keskmisest ja igas riigis arvestab hinnatase palgataset.
Konjunktuuriinstituudi direktori sõnul on on Eesti hinnatase umbes 80 protsenti Euroopa Liidu keskmisest ja igas riigis arvestab hinnatase palgataset. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Õhtulehe aprillikuisest hinnavõrdlusest selgus, et neljaliikmelise pere nädalast toidukraami sisaldava toidukorvi maksumuse erinevused suurkauplustes kahanevad.

Näiteks Maximas on ostukorv aastaga ligi 80 krooni kallinenud, Tallinna Kaubamaja Toidumaailmas aga 100 krooni odavnenud.

Viimane kuulub siiski koos Stockmanni kaubamaja toiduosakonnaga kõige kallimate võrdlusesse kaasatud kaupluste sekka. Stockmannis tuli ostukorvi maksumuseks 906 krooni ja 26 senti ning Kaubamajas 893 krooni ja 80 senti.

Ülejäänud kauplustes oli summa alla 700 krooni. Odavaim ostukorv oli Tartu Eedeni Konsumis – 594 krooni ja 30 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles