Vanemad veedavad lastega üha rohkem aega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil pesapallivõistlust külastav perekond.
Pildil pesapallivõistlust külastav perekond. Foto: SCANPIX
USA teadlased leidsid aastakümnete jooksul tehtud uuringute tulemusi analüüsides, et lapsevanemad veedavad sealmaal koos oma järeltulijatega üha rohkem aega.

Uuringud, mida kasutati, pärinesid aastaist 1965-2007, kirjutab Healthday.

Selgus, et aastate jooksul on lastele pühendatud aja hulk järjest kasvanud. Kui enne 1995. aastat veetsid emad koos lastega keskmiselt 12 tundi nädalas, siis 2007. aastaks oli see näitaja tõusnud juba 21,2 tunnile kolledžiharidusega emade ja 15,9 tunnile vähemharitud naiste puhul.

Kolledžiharidusega meeste puhul tõusis lastega veedetud tundide keskmine arv 4,5 tunnilt 9,6 tunnini nädalas. Madalama haridustasemega meestel olid vastavad näitajad enne 3,7 ja pärast 6,8 tundi.

Uurijate sõnul peaksid tulemused rahustama tööga hõivatud lapsevanemaid, kes end laste ees süüdi tunnevad.

«Vanemad tunnevad, et ei veeda koos lastega piisavalt aega,» ütles uurija Ellen Galinsky. «Ma pole veel kunagi näinud lapsevanemaid, kes usuksid, et veedavad oma lastega piisavalt aega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles