Lennufirma: olete sellel kohal istumiseks liiga vana!

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma keeldus eakaid reisijaid varuväljapääsu juurde istuma paigutamast.
Lennufirma keeldus eakaid reisijaid varuväljapääsu juurde istuma paigutamast. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht
Suurbritanniast Egiptusse lennanud vanapaari tabas halb üllatus, kui neil ei lubatud istuda varuväljapääsu juures asuvatele kohtadele, mille eest nad lisaraha maksnud olid.

Lennujaama personal põhjendas otsust sellega, et paar on liiga vana ega suudaks õnnetuse korral varuväljapääsu ust avada, kirjutab Telegraph.

Marion (77) ja Derek Webb (79) olid laiema jalaruumiga istekohtade eest maksnud 100 naela ehk ligi 1800 krooni suuruse lisatasu. Kokku maksid nad Thomson Airwaysile oma Egiptuse-reisi eest 2360 naela ehk 42 000 krooni.

Probleem tekkis Bristoli lennujaama check-in’is, kus Webbidele öeldi, et nad on broneeritud kohtadel istumiseks liiga vanad. Abikaasade sõnul on nad juhtunu pärast vihased ning tunnevad end alandatute ja solvatutena.

Suurbritannia lennundusreeglid ütlevad, et varuväljapääsude kõrval istuvad inimesed peavad suutma väljapääsu uksi avada, kuid vanusepiiri pole neile kehtestatud.

Webbide väitel on nad piisavalt heas füüsilises vormis ning oleksid ukse avamisega hakkama saanud. Nad leiavad, et langesid diskrimineerimise ohvriks, kuna veel 2009. aastal oli neil lubatud varuväljapääsude juures istuda, kusjuures ühel korral ka Thomsoni lennufirmaga reisides.

15. märtsil Egiptusse lennates lubati paaril lõpuks siiski broneeritud kohtadel istuda, kuid tagasilennul pidid nad istuma eraldi ning mitte varuväljapääsu juures, kuigi lennufirma esindaja oli lubanud, et nad saavad istuda broneeritud kohtadel.

Thomson Airways vabandas vanapaari ees ja lisas, et arusaamatuse põhjustas nende äripartneri, Inglismaa lennujaamades nende lendudele check-in’i korraldava Servisairi töötajate otsus lennundusreeglitest jäigalt kinni pidada.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles