Kollane silt ei pruugi tähendada soodushinda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seadus ei ütle, et tavalisest erinevat värvi hinnasilt peaks soodsamat hinda tähendama.
Seadus ei ütle, et tavalisest erinevat värvi hinnasilt peaks soodsamat hinda tähendama. Foto: Liis Treimann

Poes käies ollakse harjunud lähtuma loogikast: kollane silt, järelikult tavahinnast odavam toode, kuid tegelikult võib kauplus neid panna ka toodetele, mis tegelikult polegi odavamad või on hoopistükkis kallimad.

Nimelt ei kinnita ükski seadus ega määrus, et tavalisest erinev hinnasilt peaks soodsamat hinda tähendama, kirjutab Õhtuleht.

Tarbijakaitseameti peaspetsialist Kadri Kauksi soovitas ostjatel jälgida, kas kollastele siltidele on märgitud ka kohustuslik toote tavahind, sest kui seda pole, on põhjust kahelda, kas tegu ikka on sooduspakkumisega.

Aeg-ajalt on nurisetud ka selle üle, et kuigi müügisaalis oli tootel juures soodushind, lööb kassa ikka läbi sellest kõrgema tavahinna. Kauksi ütles, et märtsi lõpus kontrollis tarbijakaitse 208 kauplust, millest 60 puhul avastati erinevusi müügisaali- ja kassahindades, kuid 34 korral eksiti hinnaga tarbija kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles