Uuring: igapäevaste toiduostjate hulk on vähenenud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Marina Lohk/Tarbija24.ee.

Konjunktuuriinstituudi uuring näitas, et nende inimeste arv, kes iga päev toidupoodi külastavad, on aastaga vähenenud.


Kui 2008. aastal ostis igapäevaselt toidukaupu 21 protsenti küsitletuist, siis tänavu oli selliseid 18 protsenti. 4-6 korda nädalas käis mullu poes 32 protsenti ja 2-3 korda 42 protsenti küsimustele vastanud 1130 inimesest.



Konjunktuuriinstituudi sotsioloog Lia Lepane ütles, et soosituim ostukoht on suur toidukauplus, mida eelistas 82 protsenti. Turu osakaal toidukaupade ostmisel väheneb, kuid liha ja kala ning kartulit eelistatakse siiski sealt koju tuua.

Lepase sõnul on märgata ka mitmete netiringide ja väikeste talupoodide teket, mis kauplevad põhiliselt väikepõllumeeste mahetoodanguga. Otse talunikelt ostis toiduaineid 2 protsenti küsitletuist.

Erinevatest kodumaistest toidukaupadest hinnati hindega «hea» piima ja piimtooteid, leiva- ja saiatooteid, maiustusi ja kondiitritooteid, liha- ja lihatooteid, karastusjooke ja mahlu ning kastmeid ja majoneese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles