Reisikindlustus kehtib veel 48 tundi pärast poliisi kehtivuse lõppu

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvrid.
Kohvrid. Foto: Marianna Loorents/Õhtuleht

Paljud eestimaalased on endiselt erinevates maailma paikades tuhalõksus ning ootavad kojupääsemist. Pisut paremas olukorras on inimesed, kel enne reisile minekut oli sõlmitud reisikindlustus, kuid poliisilt tuleb kindlasti uurida, millal lõpeb kindlustuslepingu kehtivus, kirjutab finantsinspektsiooni tarbijaveeb

minuraha.ee

.


Kui poliisile märgitud kuupäeva vaadates selgub, et kindlustuslepingu kehtivusaeg on juba läbi, on hea teada, et üldjuhul kehtib kindlustuskaitse veel 48 tundi pärast poliisile märgitud kehtivuskuupäeva lõppu. Selline punkt on erinevate kindlustusseltside reisikindlustuse tüüptingimustes kirjas.

Toome sellise näite: inimene sõitis välismaale 15. aprillil, mil lennud veel toimusid, ja plaanis tagasi Eestisse jõuda 20. aprillil ning oli ostnud selleks perioodiks ka reisikindlustuse. Tuhapilve tõttu enam 20. aprillil ükski lend ei väljunud ning inimene on endiselt välisriigis nn tuhalõksus, kuid tema reisikindluse kaitse kehtib veel kindlasti 22. aprilli keskööni.

Lisaks kindlustuskaitse pikenemisele 48 tunni võrra on praeguse eriolukorra tõttu paljud kindlustusseltsid klientidele veelgi enam vastu tulnud ning pikendavad reisikindlustuse kehtivust automaatselt kuni inimese Eestisse jõudmiseni. Kas aga tema poliis pikeneb automaatselt või tuleb tal siiski osta uus poliis, sõltub juba sellest, millises kindlustusseltsis on leping sõlmitud.


• Kui olete välismaal tuhalõksus, võtke viivitamatult ühendust oma kindlustusseltsiga ja teavitage neid oma reisi pikenemisest.
• Uurige kindlustusseltsilt, kas teie kindlustuspoliis pikeneb automaatselt või peate ostma uue poliisi. Kui kindlustusselts poliisi automaatselt ei pikenda, vaid näeb ette uue poliisi ostmise, tuleb kohe tasuda täiendava kindlustusperioodi eest ka kindlustusmakse.
• Juhul kui teie kindlustuskaitse automaatselt ei pikene, on uue poliisi ostmine oluline, et saada meditsiiniabi kaitse võimalike tervisehäirete kindlustamiseks, mis esialgsetest plaanidest pikemaks veninud reisil võivad ootamatult tekkida. Samuti on uue poliisi ostmine oluline ka pagasikindlustuse kaitse saamiseks, sest viimase nädalaga tekkinud kaos lennujaamades võib kaasa tuua ka senisest rohkem pagasi kadumise või valele lennule paigutamise juhtumeid. 
• See, kas vulkaanituhast põhjustatud kahjud üldse hüvitamisele kuuluvad, sõltub samuti konkreetsest kindlustusseltsist.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles