Parabeenideta kosmeetikum pole tingimata looduslik

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuna looduskosmeetika muutub üha populaarsemaks, rõhutavad paljud tootjad, et nende šampoonid või kreemid ei sisalda parabeene, kuid see ei pruugi veel tähendada, et tegemist ongi loodusliku tootega.


Dr. Hauschka looduskosmeetika koolitaja Ave Oit selgitas Õhtulehele, et lisaks sünteetilistele säilitusainetele parabeenidele sisaldavad kosmeetikumid ka palju teisi sünteetilisi aineid.

Ka võib Oidi sõnul toote looduslike komponentide osa varieeruda - vahel rõhutatakse paari üksikut looduskomponenti tema sõnul nii tugevalt, et tarbijale jääb mulje, nagu oleks tegu läbinisti loodusliku tootega.

Oidi sõnul peetakse parabeenide põhiliseks ebasoovitavaks mõjuks nahaärritust, teisalt näitavad uurimused nende ainete imendumist naha kaudu ning kogunemist teatud kudedesse organismis. Säilitusainete edasist toimet tervisele alles uuritakse ning nende ohutuse kohta liigub eri teavet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles