Kuum vesi aitab kartulis vitamiine säilitada

KOMMENTEERI PRINDI ARTIKKEL
24. aprill 2010 12:54
Kartulid tuleks vitamiinide säilitamiseks keema panna juba keevasse, mitte külma vette. | FOTO: Scanpix

Kui panete kooritud kartulid tumenemise vältimiseks külma vette, ei tohiks need sinna kauaks jääda, sest C-vitamiin lahustub külmas vees.

Vette lahustuvad ka teised vitamiinid, seega tuleks kartulid panna keema keevasse soolaga maitsestatud vette, kirjutab Õhtuleht.

Külma vette keema pannes hävib pool kartulis sisalduvast C-vitamiinist.

Kuna valgud asetsevad kartulites peamiselt koore all, tasuks neid võimaluse korral keeta koos koorega ja kasutada keeduvedelikku suppide, kastmete jms valmistamiseks.

Erandiks on siin kevadised kartulid, mille idud sisaldavad mürgist solaniini, mistõttu tuleks need kindlasti koorida ja keema panna külma vette.

SAADA E-POSTIGA PRINDI ARTIKKEL