Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Kuum vesi aitab kartulis vitamiine säilitada

Kui panete kooritud kartulid tumenemise vältimiseks külma vette, ei tohiks need sinna kauaks jääda, sest C-vitamiin lahustub külmas vees.

Vette lahustuvad ka teised vitamiinid, seega tuleks kartulid panna keema keevasse soolaga maitsestatud vette, kirjutab Õhtuleht.

Külma vette keema pannes hävib pool kartulis sisalduvast C-vitamiinist.

Kuna valgud asetsevad kartulites peamiselt koore all, tasuks neid võimaluse korral keeta koos koorega ja kasutada keeduvedelikku suppide, kastmete jms valmistamiseks.

Erandiks on siin kevadised kartulid, mille idud sisaldavad mürgist solaniini, mistõttu tuleks need kindlasti koorida ja keema panna külma vette.

Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnad:kartulkeetmine
Samal teemal
Sponsoreeritud artiklid
LOE TERVISEPORTAALIST!
kõik sõduritoidust
UUS 20-EURONE RAHATÄHT
LOE TERVISEPORTAALIST!
    LOE TERVISEPORTAALIST!
    LOE TERVISEPORTAALIST!
      TOIDUPOED KOLIVAD VEEBI
      Viimased uudised
      Üleskutse
      Lugeja küsibKõik
      TervisKõik
      Tasub teada
      48h populaarsemad teemad
      Top kommentaarid
      Top lood
      UudisedKõik
      Katsed ja testidKõik
      Lugemissoovitus
      Aed ja koduKõik
      Gallup

      Küsitluses on osalenud  inimest
      Majandus24Kõik
      Valuutakursid
      USD
      0,89 EUR
      GBP
      1,374 EUR
      SEK
      0,107 EUR
      RUB
      0,014 EUR
      =
      Kursid seisuga: 27.02.2015
      POSTIMEES.eeKõik
      NaineKõik
      JuhtimineKõik
      TallinnCityKõik