Tagasi mobiilivaatesse

Kaup

:

Kuum vesi aitab kartulis vitamiine säilitada

Kui panete kooritud kartulid tumenemise vältimiseks külma vette, ei tohiks need sinna kauaks jääda, sest C-vitamiin lahustub külmas vees.

Vette lahustuvad ka teised vitamiinid, seega tuleks kartulid panna keema keevasse soolaga maitsestatud vette, kirjutab Õhtuleht.

Külma vette keema pannes hävib pool kartulis sisalduvast C-vitamiinist.

Kuna valgud asetsevad kartulites peamiselt koore all, tasuks neid võimaluse korral keeta koos koorega ja kasutada keeduvedelikku suppide, kastmete jms valmistamiseks.

Erandiks on siin kevadised kartulid, mille idud sisaldavad mürgist solaniini, mistõttu tuleks need kindlasti koorida ja keema panna külma vette.

Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnadkartulkeetmine
Samal teemal
Sponsoreeritud artiklid
Elroni rongijuhtide ülekoormus
Ootamatused reisimisel
Saada meile vihje!
Nägid midagi huvitavat? Saada meile kiri, video või pilt siit!
Toiduraiskamisest ja -ohutusest
KOHVRID
AUTOD
Viimased uudised
Üleskutse
Lugeja küsibKõik
TervisKõik
Tasub teada
48h populaarsemad teemad
Top kommentaarid
Top lood
UudisedKõik
Katsed ja testidKõik
Lugemissoovitus
Aed ja koduKõik
Gallup

Küsitluses on osalenud  inimest
MajandusKõik
Valuutakursid
USD
0,925 EUR
GBP
1,389 EUR
SEK
0,108 EUR
RUB
0,018 EUR
=
Kursid seisuga: 17.04.2015
POSTIMEES.eeKõik
NaineKõik
JuhtimineKõik
TallinnKõik