Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Kuum vesi aitab kartulis vitamiine säilitada

Kui panete kooritud kartulid tumenemise vältimiseks külma vette, ei tohiks need sinna kauaks jääda, sest C-vitamiin lahustub külmas vees.

Vette lahustuvad ka teised vitamiinid, seega tuleks kartulid panna keema keevasse soolaga maitsestatud vette, kirjutab Õhtuleht.

Külma vette keema pannes hävib pool kartulis sisalduvast C-vitamiinist.

Kuna valgud asetsevad kartulites peamiselt koore all, tasuks neid võimaluse korral keeta koos koorega ja kasutada keeduvedelikku suppide, kastmete jms valmistamiseks.

Erandiks on siin kevadised kartulid, mille idud sisaldavad mürgist solaniini, mistõttu tuleks need kindlasti koorida ja keema panna külma vette.

Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnad:kartulkeetmine
Samal teemal
LOE TERVISEPORTAALIST
MUST REEDE
Sponsoreeritud artiklid
MAJANDUS
TERVIS.POSTIMEES.EE
    LOE TERVISEPORTAALIST
    LOE TERVISEPORTAALIST
    LOE TERVISEPORTAALIST
    Viimased uudised
    Üleskutse
    Lugeja küsibKõik
    TervisKõik
    Tasub teada
    48h populaarsemad teemad
    Top kommentaarid
    Top lood
    UudisedKõik
    Katsed ja testidKõik
    Lugemissoovitus
    Aed ja koduKõik
    Gallup

    Küsitluses on osalenud  inimest
    Majandus24Kõik
    Valuutakursid
    USD
    0,801 EUR
    GBP
    1,257 EUR
    LTL
    0,29 EUR
    SEK
    0,108 EUR
    RUB
    0,016 EUR
    =
    Kursid seisuga: 28.11.2014
    POSTIMEES.eeKõik
    NaineKõik
    JuhtimineKõik
    TallinnCityKõik