Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Kuum vesi aitab kartulis vitamiine säilitada

Kui panete kooritud kartulid tumenemise vältimiseks külma vette, ei tohiks need sinna kauaks jääda, sest C-vitamiin lahustub külmas vees.

Vette lahustuvad ka teised vitamiinid, seega tuleks kartulid panna keema keevasse soolaga maitsestatud vette, kirjutab Õhtuleht.

Külma vette keema pannes hävib pool kartulis sisalduvast C-vitamiinist.

Kuna valgud asetsevad kartulites peamiselt koore all, tasuks neid võimaluse korral keeta koos koorega ja kasutada keeduvedelikku suppide, kastmete jms valmistamiseks.

Erandiks on siin kevadised kartulid, mille idud sisaldavad mürgist solaniini, mistõttu tuleks need kindlasti koorida ja keema panna külma vette.


Logi sisse:
Vaata kommenteerimise tingimusi | Näita e-maili avalikult:
ELRON
Sponsoreeritud artiklid
LOE TERVISEPORTAALIST!
LOE TERVISEPORTAALIST!
    TERVIS.POSTIMEES.EE
    LOE TERVISEPORTAALIST!
      LOE TERVISEPORTAALIST!
      Viimased uudised
      Üleskutse
      Lugeja küsib
      Tervis
      Tasub teada
      48h populaarsemad teemad
      Top kommentaarid
      Top lood
      Uudised
      Katsed ja testid
      Lugemissoovitus
      Aed ja kodu
      Majandus24
      Valuutakursid
      USD
      0,798 EUR
      GBP
      1,275 EUR
      LTL
      0,29 EUR
      SEK
      0,108 EUR
      RUB
      0,019 EUR
      =
      Kursid seisuga: 31.10.2014
      POSTIMEES.ee
      Naine
      Juhtimine
      TallinnCity