Neitsinaha taastamise lõikus võib päästa mosleminaise elu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mosleminaine
Mosleminaine Foto: Reuters / Scanpix

Üha enam mosleminaisi võtab enne pulmi jalge alla tee Prantsusmaale Pariisi, et lasta seal oma neitsinahk taastada.

Neitsinaha ehk hüümeni kirurgiline taastamine maksab 2000 eurot ehk umbes 31 000 krooni ning on tervisele täiesti ohutu, kirjutab BBC News.

Abielueelne seks on araabia maade naiste jaoks tabu, mille murdmine võib kaasa tuua kogukonna põlguse või koguni patustanud naise tapmise. Kuna pulmaööl peavad voodilinad pruudi neitsilikkuse tõestamiseks veriseks saama, aga abielueelsed seksuaalsuhted pole haruldased, kogub hüümeni taastamise operatsioon üha enam populaarsust.

Pariisi kliinikus töötav doktor Marc Abecassis ütles, et teeb keskmiselt kaks neitsinaha operatsiooni nädalas. Patsientide keskmine vanus jääb tema sõnul 25 eluaasta kanti. Lõikus tehakse kohaliku tuimestusega ja kestab umbes pool tundi.

Sarnaseid operatsioone viiakse läbi ka paljudes teistes kliinikutes üle maailma, kuid enamasti pole kirurgid nõus sellest rääkima. Erakordselt avameelne Abecassis ütleb aga välja isegi selle, et vahel nõutakse mosleminaistelt enne abielu nende neitsilikkust tõestavat sertifikaati.

Tulevasele abikaasale soovitud mulje jätmiseks on kirurgia kõrval teisigi mooduseid. Näiteks toodetakse Hiinas alla 400 krooni maksvaid kunstlikke neitsinahku, mis on täidetud kunstverega ja paigaldatakse enne pulmaööd tuppe.

Moslemivaimulikud on teemat kommenteerides rõhutanud, et pruudi neitsilikkust ei nõua mitte islamiusk ega –seadus, vaid kultuuritraditsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles