Parim toiduaine 2010 - Fazeri must seemneleib

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fazer

Eesti Toiduainetööstuse Liidu Eesti parima toiduaine konkursi võitis Fazeri must seemneleib.


Parimaks toiduks tervisele kuulutati Põltsamaa Meierei Juustutööstus OÜ Tervise kohupiimakreemid Ricotta, parimaks mittealkohoolseks joogiks Põltsamaa Felix ASi Premium õunamahl ja parimaks alkohoolseks joogiks Liviko ASi Viru Valge viin.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul näitab kuueteiskümnedat korda toimunud tootekonkurss seda, et vaatamata keerulisele turuolukorrale, kus müüb suuresti soodus hind, on tootjad jätkanud investeerimist tootearendusse. «Uued tooted on tervislikumad, maitsvamad ja funktsionaalsemad, et rahuldada teadlike tarbijate ootusi,» kommenteeris Sirje Potisepp.

Eesti parimaks toiduaineks piirkonna väikeettevõttelt osutus Nopri Talu Meierei OÜ talukohupiim koorega.

Tootegruppide võidutooted olid:

*Eesti parim pagaritoode 2010 - Fazer must seemneleib (Fazer Eesti AS)
*Eesti parim lihatoode 2010 - toorjuustutäidisega lihapallide tooteseeria (Rakvere Lihakombinaat AS)
*Eesti parim kaste 2010 - Felix sinepi ja mee kaste (AS Põltsamaa Felix)
*Eesti parim piimatoode 2010 - Harmony südamejuust (Piimandusühistu E-Piim)
*Eesti parim köögiviljatoode 2010 - küüslaugukurk (AS Salvest)
*Eesti parim valmistoode 2010 - pannkookide tooteseeria (Saarioinen Eesti OÜ)

Esimest korda autasusti aasta edukamaid toiduliitu kuuluvaid eksportivaid ettevõtteid:

* Suurima ekspordikäibega toiduliidu ettevõte 2009: AS Rakvere Lihakombinaat
* Suurima ekspordi osakaaluga kogukäibest toiduliidu ettevõte 2009:
Polar Sun products
* Suurima ekspordimüügi osakaalu kasvuga kogukäibes toiduliidu ettevõte 2009: Nordhaus OÜ
* Suurima rahalises vääringus ekspordikäibe kasvuga toiduliidu ettevõte 2009: Võru Juust AS

Eesti parima toiduaine konkursile laekunud toiduaineid hindas komisjon, kuhu kuulusid eelneva spetsiaalse koolituse läbinud toitumisteadlased, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad. Tootekonkursile esitas 27 ettevõtet kokku 112 toodet.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles