Riigimetsas asusid tööle esimesed töötukassa abil ümberõppe saanud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK juht Aigar Kallas.
RMK juht Aigar Kallas. Foto: Peeter Langovits.

Alates sellest nädalast töötavad Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) looduskaitsetalituses esimesed üheksa inimest, kes omandasid uue eriala töötukassa vahendusel toimunud ümberõppe käigus Luua metsanduskoolis.

Luua Metsanduskooli direktori Haana Zuba sõnul on tegemist väga motiveeritud inimestega, kellest enamiku jaoks tõi töötustaatus kaasa võimaluse pühenduda
hoopis uuele erialale, vahendas RMK pressiesindaja.

«Kõik üheksa meest läbisid enne praktilisele tööle asumist Luual kahenädalase metsamajandusliku koolituse, mille käigus õpiti mootorsae ja võsasaega töötamist, maastikukujunduse põhimõtteid, kujundusraiete teostamist parkides, ohtlike pargipuude lõikamist, geoinfosüsteemide kasutamist metsanduses, Eesti looduskaitset, õigusakte ja liigikaitset,» loetles Haana Zuba.

Ümberõppe saanud inimesed asusid tööle RMK looduskaitsetalituses, kus nende ülesandeks on praktiliste looduskaitsetööde korraldamine riigimetsas.

«Tänapäevased metsatööd eeldavad professionaalset väljaõpet ja enese pidevat täiendamist,» kommenteeris töötute väljaõpet RMK juht Aigar Kallas. «Kui praegune süsteem end õigustab, tahame töötute väljaõpet kindlasti jätkata, seda enam, et looduskaitselised tööd riigimetsas on sel aastal suurema tähelepanu all kui iial varem.»

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid, tegeleb metsa ja puidu müügiga ning korraldab ulukihoolet. Lisaks loob RMK looduses liikumise ja metsapuhkuse võimalusi puhkealadel, viies Eesti rahvuspargis ning ligi 40 muul kaitsealal ja kujundab loodusteadlikkust. RMK majandada on 38 protsenti Eesti metsadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles