Üle Eesti lisandub viis uut kiirabibrigaadi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi
Kiirabi Foto: Elmo Riig

Sotsiaalministeerium ja terviseamet soovivad käivitada 1. jaanuarist viis uut kiirabibrigaadi. Kiirabi reformikava näeb ette 12 uue kiirabibrigaadi loomist kahe aasta jooksul.

«Uued kiirabibrigaadid tulevad esimesena piirkondadesse, kus on nende järgi suurim vajadus,» ütles terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe. «Nendeks on Türi linn, Jüri asula Rae vallas, Haabersti linnaosa ja Lasnamäe linnaosad Tallinnas. Viies lisanduv brigaad on mõeldud Jõgevale, kus mitu aastat abiks olnud Tartu brigaad saab oma alalise tegutsemise piirkonda tagasi pöörduda. Tartu kiirabivõimekuse taastamiseks ja Tartu inimeste paremaks teenindamiseks on plaanis avada täiendav kiirabibaas ka Tartus Annelinnas,» selgitas Kaljumäe.  

«Kiirabibrigaadide lisandumine tagab abi jõudmise inimesteni veel kiiremini kui praegu,» ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas. «Tähtis on, et kiire abi oleks tagatud kõikjal Eestis,» lisas ta.

Kiirabi ümberkorraldused algasid 2012. aasta detsembris ja need viiakse ellu kolme järgneva aasta jooksul eesmärgiga parandada ja ühtlustada kiirabi kättesaadavust riigis. Ümberkorraldused toimuvad nii kiirabilogistikas, kuid tähelepanuta ei jää ka brigaadide töökoormus ja tasustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles