Sorteerimisjaamas leitakse prügikasti visatud elusaid kassipoegi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sorteerimisjaamast leitud kassipojad.
Sorteerimisjaamast leitud kassipojad. Foto: Agu Remmelg

Jõhkral moel prügikonteineritesse visatud kassipoegi on elusana leidnud jäätmete sorteerimisjaama töötajad, kes pakuvad neile süüa ja juua. Korraga on leitud ka terve kassipere.

«On olnud juhtumeid, kui oleme sorteerimisjaamas avastanud prügikasti visatud kassipojad. Meil on väga raske öelda, kas kassid on oma lõpu leidnud prügikastis või juba varem,» ütles Ragn-Sellsi turundusjuht Rainer Pesti.

«Mõnel õnnesärgis sündinud kiisul õnnestub siiski ka elusana sorteerimisjaama jõuda. Teekond vabadusse ja uuele elule on aga ränk – võib juhtuda, et loomake on enne pääsemist mitu päeva külmas konteineris olnud,» tõdes Pesti, lisades, et vahel leiavad loomakesed ka ise tee sorteerimisjaama, näiteks otsivad hoonete ümbrusest süüa. «Püüame neile oma töötajate kaasabil uue kodu leida,» kinnitas ta.

Pesti sõnul jäävad tihti nii mõnedki inimeste teod arusaamatuks. «Suhtumine lemmikloomadesse peegeldab inimest ja tema hoiakuid tervikuna. Õnneks on sellised juhtumid pigem haruldased ja praeguseks on ka piisavalt varjupaiku, kuhu loomi viia, kui endal pole enam võimalik nende eest hoolt kanda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles